Османи: Все още няма формален договор с България

Той коментира и думите на Рама
Обновена: 14 юни 2022 13:51 | 14 юни 2022 13:50, Петя Славова
61
Османи: Все още няма формален договор с България
Снимка: БГНЕС

България и Северна Македония все още не са постигнали формално споразумение – нито писмено, нито устно.

Това заяви македонският външен министър Буяр Османи пред ТВ21.

Още по темата

"За всеки проблем има решение и ние обсъждаме именно това. Но някои от тях не получиха необходимото потвърждение, затова в момента нямаме никакъв договор с България – нито писмен, нито устен. Но мисля, че все още има надежда, има политически климат това да се случи. Работихме доста върху това и смятам, че се движим в правилната посока. Всички политически фактори в държавата са на наша страна. Например, снощи до рано сутринта преговаряхме с българската страна, за което съм информирал и премиера, и президента на страната", каза Османи, цитиран от БГНЕС.

По повод коментара на албанския премиер Еди Рама, който в Солун представи македонския си колега Димитър Ковачевски като "премиер на бъдещата Западна България", Османи заяви, че Рама "беше много остър към българската делегация до такава степен, че и те се подразниха, особено по въпроса за Македония, като казаха, че това, което прави България, е голям срам".

Албания е жертва, а Рама каза това, което ние не можем, за да поддържаме процеса жив, каза още македонският външен министър.

"Рама не е длъжен да подкрепя толкова силно нашите позиции, а всички, които бяха там, го видяха. Всеки, който е проследил няколкочасовия дебат вътре, знае каква беше целта на сарказма му. От името на правителството мога единствено да благодаря за силната подкрепа, която ни оказа там премиерът Рама", каза Османи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Путьо Маринкин преди 1 година
Има подписан договор, но макаците не го спазват, а искат нов, но по техен тертип. Да, ама не!
47
0
 
1
 
! Отговори
ВСЕ ОЩЕ преди 1 година
И НЯМА ДА ИМА!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
Бай Тотев преди 1 година
Ке си седат со Сърбия во Отворени Балкани. Вардарци са ги плашиле десетилетия наред с "бугарските фашисти и империалисто-националисти", които са "сакали да поробят и уништат македонскиот народ и национална свест". Последните, се разбира, ги е немало до 1934 г., макар че винаги от елинските школи от 1850 насам се е намирал и по некой и друг "македонски славофон", дали под сръбско, дали под гръцко или друго влияние... Да лаже людете дека не се ***, да си заборавят собственото име.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Георги Димитров не е виновен че Фердинан и Борис губят Македония и Тракия. За Пиринска Македония след 1944 г. претенции има Гърция и затова той решава да си върне западните покрйанини срещу пиринска Македония а после да върне и цяла югославска Македония към България с помощ от Сталин след като Гърция и Югославия махнат исканията си и Тито се скара със Сталин. Испускаме голям шанс и сега и покрайнините и Македония щяха да са бг.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Смятаме ги за сепаратисти, защото в устава си бяха записали, че настояват за изтегляне на българската армия от Пиринска Македония и отцепването й от Република България. Даже и да не им го пише в устава вече, хората там са същите муцуни. Ясно ли ти е, а!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Ами, явно не ти е ясно! Чл. 8, т. 3 не задължава двете страни да организират и договарят ВСИЧКИ чествания на исторически събития и личности, ти що го разбираш тъй на криво! А и учредяването на културен клуб Иван Михайлов, не е общо честване на историческа личност, то е учредяване на български културен клуб.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та се сещам за договора от Блед между дрогарете Тито и Гошко Димитров под чадъра на Сталин от 1 август 1947 г Според договора,пиринския край трябва да бъде предаден на Югославия и да влезе в границите на новосъздадената Народна република Македония.Каквото сам си направиш...Затова "македонците4 от благоевградско говорят на чист български,а новоизлюпените северомакедонци имат српско произношение.А сърбете да ни връщат Босилеградско,че ги чака проклятие още..
41
1
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
До АнонименСтига глупости бе ***. Македонците ги управляват сърбите и руснаците !
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Получава се много странно нещо.Македонците са по-близки с Албанците и Гърците.Браво на Българите.Накарахте Македонците да Ви мразят.
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въя Вардарска Македония никой не е бил бит за се пишат Македонци.Докато в Пиринска има.Пусни си видеото от БТВ.Напиши за Македонците по БТВ.Там ще излезне една баба,която ще ти каже как за един ден 350 човека от селото и през 1965г. от Македонци са писани Българи.И как са пребивали тези ,които са отказвали.В Македония няма такива.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ванчо Михайлов би трябвало да е Македонски герой,а в България анти-герой.Но както всичко на балканите е объркано.Та той е имал идея за обединение на Македония.Пиринска да се обедини с Вардарска и Егейска Македония.Какъв Български герой е този човек незнам?Прочетете малко за него.А Македонците незнам защото не го приемат за герой.Даже и най-големите националисти в момента в Македония не говорят за това,а Ванчо Михайлов това е искал.Обединена Македония за Македонците.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Вардарска Македония са ги биели да станат Македонци. Сега след години промивка са Македонци. Така е като са ходили по затвори и не са можели да си намерят работа по време на комунизма. Родителите от страх не са им казвали на децата, че са Българи.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пиринска Македония са ги биели да станат Българи.Сега след години промивка са Българи.Така е като са ходили по затвори и не са можели да си намерят работа по време на комунизма.Родителите от страх не са им казвали на децата ,че са Македонци.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Чл. 8, т. 3, няма никаква връзка с учредяването на културния клуб в Битоля. Ти нещо не си разбрал смисъла, от езиковата бариера ще да е, прочети македонския вариант.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рама се бъзика с България.Буквално се подиграва и я иронизира.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Да, договорът е едни общи приказки и вие пак намирате как да го нарушите: Чл. 8, т. 2 - Вашите членове на комисията не подписват протоколите и по този начин саботират дейността й. Чл. 11, т. 1 - Ходите в ЕС да лобирате срещу България. Вашият президент се среща с ОМО Илинден, организация обявена за сепаратистка в България. Дори терминът обща история преиначавате на споделена история.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-koТи струва ми се въобще не си ходил в Пиринска Македония?Там може да те утепат, ако им кажеш, че не са българи.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живял съм в Пиринско и хазяинът ми разказваше,че навремето бай Гошо ги е карал в паШпортите да се пишат макета...За земите на гръцкия Александър-Сашо Македонски ви отрязаха,а сега се пените за пирин.Македония е географска област в 3 държави.Толкова по въпроса
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чувате ли го какво ви казва македонеца, всички ръководни фактори в България са на негова страна, демек македонската страна. Българското правителство предава собствената си страна.
29
0
 
8
 
! Отговори
Хераклея синтика преди 1 година
Македонската нациа ни е последна грижа.Не ме засяга какви сте и на какво се правитеИмаме си наши проблеми..Нека ви приема кой където иска.Само не квичете за Пирин,асърбете за шоплука,че бил "техен",ти да видиш.